КОИ СМЕ НИЕ?

Моят син Максим беше на 3 години, когато разлистваше енциклопедиите вкъщи и проявяваше интерес към личностите вътре, както и кой какво е открил, изобретил и постигнал. Това ме подтикна да потърся на пазара забавни и същевременно образователни игри за хората, променили света. Оказа се, че такива игри липсват. Водена от нуждата да дам повече знания на Максим, поднесени по забавен и достъпен за децата начин, се роди идеята за проекта „Otimo memory game”.

Мисълта, че мога да създам нещо за децата в ранна детска възраст, истински ме заплени и започнах много сериозно да работя върху проекта. Пред мен стояха многобройни въпроси от това как да изглежда играта до това как да я направя забавна и същевременно образователна. Много важно е тя да бъде интересна и за родителите. Започнах да  експериментирам с различни варианти. Максим и неговите приятели ми помогнаха да разбера дали са достатъчно достъпни за тях.

viber_image_2021-09-27_12-50-18-168_edited.jpg

Така малко по малко се оформи играта. Otimo разказва за хора, които въпреки трудности, болести, расова сегрегация, полова дискриминация, липса на любов и грижи в най-ранна детска възраст, са продължили да мечтаят и вярват. Така например, майката на Томас Едисон, която въпреки твърденията на възпитателите му, че детето ѝ е умствено изостанало, вярвала в него, полагала много усилия за неговото развитие и по този начин определила живота му на гений.

Първата серия от „Otimo memory game” е насочена към УЧЕНИТЕ, които са променили света – Исак Нютон, Мария Кюри, Луи Пастьор и други. Много внимателно подбрах любопитни и интересни факти за тях, така че да не отегчим децата с прекалено много детайли (както повечето енциклопедии). Целта е децата да се запознаят с кратки истории за тях под формата на игра. Вярвам, че това би повлияло много на тяхната гледна точка за света, който ни заобикаля.
                                                                                                                    
Валентина
Основател на Otimo Games